分享到微信朋友圈

wechat

长按保存图片,微信扫一扫添加
我们的微信公众号koooarchitects

works: interior

share with


TEA MASTER


interior/ 2018.05 / HANG ZHOU, CHINA ,

The project we designed is a teahouse that specially provides non-pesticide tea, it located in Hangzhou, China.

Hangzhou is one of the famous production areas of Long Jing tea. Those steep tea hills can be seen on the edge of the West Lake. In those tea hills, many pieces of terraces farming are scattered around the hills. Inspired by terrace fields, we though we can bring these great landscapes into this design program tea house.

The designed furniture for teahouse like display case which has local landscape feature. The materials we used includes the Cinderella color marble which is Italy made, combined with corrugated and misty glass pane to make separate cabinet, then group theirs with different height level into display cases.

The diameter of the round table is designed into 6.2m. And table’s surface was made up by overlaying pieces of artificial marble, which presents gradual fluctuation of terrace farmings. then injected water into the groove in surface of the table. With the different height level of the groove in the table, the color of water is different. The project located in the commercial and populated city, so we are trying to use this distance design in order to let people enjoin enough space.
这次的设计项目是一间提供无农药茶叶的茶馆,位于中国杭州。

杭州是有名的龙井茶产地,在西湖边就可以看到陡峭的茶山,山上散布着一片片梯田。我们因此联想到把这梯田的气魄带进茶馆内。

商品的展示柜的设计具有杭州山水的风景特色,用意大利产的灰姑娘色大理石和有透明感的波纹玻璃板组装制成小柜子,并将几个小柜子配合不规则的高低差组合在一起做成展示柜。

大圆桌的直径为6.2m,桌面使用人工大理石层层堆砌,呈现出梯田一般缓和的起伏。在桌面凹槽内注入水,随着高低深浅的差异,将看到水的颜色也产生渐变。在人口密集的商业中心里,为了让客人能在喝茶的这片刻中享受充足的空间的余地,所以有了这样距离感的设计。